Tapijtreiniging

Een verzorgd tapijt draagt bij aan de uitstraling van uw pand. Om het tapijt verzorgd te houden, is het aan te raden uw tapijt regelmatig professioneel te laten reinigen, om die schone en frisse uitstraling te behouden. Vertrouw het schoonmaken van uw (hoogpolig) tapijt daarom toe aan de professionals van Diamant!

Jaarlijkse professionele tapijtreiniging

Omdat in tapijt zichtbare, maar ook onzichtbare verontreiniging in de vezels verscholen gaat, is het aan te raden ieder jaar het tapijt intensief te laten reinigen. Tussendoor kan afgewisseld worden met minder diepe reiniging. Afhankelijk van de mate van vervuiling, het materiaal en de vezel van het tapijt bespreken wij met u de beste methode van schoonmaken. Overigens hoeft u niet bang te zijn dat voor de schoonmaak van het tapijt een grote ‘verhuizing’ nodig is. In de meeste gevallen kunnen de grote meubelen in de ruimte blijven staan!

Tapijtreiniging: methodes

Er zijn verschillende methodes mogelijk om zichtbare verontreiniging zoals vlekken en inloopvuil én de onzichtbare verontreiniging dieper in de vezels snel te verwijderen. Zowel voor laagpolig als hoogpolig tapijt. Met onderstaande reinigingsmethoden blijft uw tapijt fris en toonbaar en u verlengt u de levensduur!

1. De Bonnet-methode:
‘droge’ tapijtreiniging

Een effectieve en zeer snelle schoonmaakmethode. Omdat het tapijt vrijwel droog blijft – er word relatief weinig water gebruikt bij de reiniging – kan er al snel weer in de ruimte gelopen en gewerkt worden. De eerste stap is dat met een borstelstofzuiger het tapijt schoongemaakt wordt. Vervolgens wordt reinigingsmiddel (met koolzuurhoudend water) in het tapijt gesprayd. Wanneer het reinigingsmiddel in het tapijt is getrokken wordt het tapijt machinaal gereinigd met een pad. Deze pad neemt alle vervuiling uit het tapijt in zich op. Een snelle, maar diepreinigende manier om uw tapijt schoon te maken!

2. Extractie methode:
Intensieve reiniging met de sproei

Een ‘natte’ methode van tapijtreiniging met een langere droogtijd dan de Bonnet-methode. Deze reinigingsmethode is zeer effectief en diepreinigend. Bij deze schoonmaakmethode wordt het reinigingsmiddel verneveld over het tapijt. Vervolgens wordt heet water met hoge druk in het tapijt gespoten, waarna het water met het losgeweekte vuil wordt opgezogen.

3. Diamant schoonmaak
Het laten uitvoeren van de tapijtreiniging

Welke methode er uiteindelijk wordt gekozen voor uw tapijt, is in overleg te bepalen. Onze ervaren schoonmakers gaan zorgvuldig te werk tijdens het reinigen. De reiniging kan ’s avonds plaatsvinden. Zo hebben uw werknemers overdag nergens last van. De droogtijd is 2 – 3 uur met de Bonnet-methode, met de sproei-extractie methode enkele uren langer. Maar over het algemeen geldt dat het tapijt de volgende dag weer bruikbaar is.

Benieuwd naar onze andere diensten?

algemeen dienst

Algemeen

dienst tapijtreiniging

Tapijtreiniging

dienst opleverschoonmaak

Opleverschoonmaak

dienst vloeronderhoud

Vloeronderhoud

dienst glasbewassing

Glasbewassing

dienst calamiteiten

Calamiteiten

Specialistische schoonmaakdiensten

Al sinds 2005 is Schoonmaakbedrijf Diamant dé geschikte partner voor het schoonmaken van verschillende panden.

Neem contact op Offerte aanvragen